Η Ελλάδα αλλάζει!

Η πολιτική αλλαγή ξεκίνησε! Η αισιοδοξία είναι διάχυτη και σίγουρα τη διέκρινε κανείς στα βλέμματα των βουλευτών της πλειοψηφίας κατά τη διάρκεια της ορκομωσίας μας.

Είμαστε μόλις 10 μέρες μετά τις εθνικές εκλογές και τα δείγματα ετοιμότητας, ακόμη και αποτελεσματικότητας της νέας κυβέρνησης είναι εμφανή. Ορίστηκε δυνατό υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχουν και καταρτισμένοι τεχνοκράτες, ειδικοί στους τομείς που αναλαμβάνουν.

Όλοι έπιασαν αμέσως δουλειά και επεξεργάζονται τις τελευταίες λεπτομέρειες σε έτοιμα, εδώ και καιρό, νομοσχέδια. Στην ίδια ετοιμότητα και η Βουλή που θα μείνει ανοιχτή όλο το καλοκαίρι για να μην χαθεί χρόνος.

Η πολιτική αλλαγή ξεκίνησε! Η αισιοδοξία είναι διάχυτη και σίγουρα τη διέκρινε κανείς στα βλέμματα των βουλευτών της πλειοψηφίας κατά τη διάρκεια της ορκομωσίας μας.

Είμαστε μόλις 10 μέρες μετά τις εθνικές εκλογές και τα δείγματα ετοιμότητας, ακόμη και αποτελεσματικότητας της νέας κυβέρνησης είναι εμφανή. Ορίστηκε δυνατό υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχουν και καταρτισμένοι τεχνοκράτες, ειδικοί στους τομείς που αναλαμβάνουν. Όλοι έπιασαν αμέσως δουλειά και επεξεργάζονται τις τελευταίες λεπτομέρειες σε έτοιμα, εδώ και καιρό, νομοσχέδια. Στην ίδια ετοιμότητα και η Βουλή που θα μείνει ανοιχτή όλο το καλοκαίρι για να μην χαθεί χρόνος.

Το σημαντικό όμως της αλλαγής που συντελείται είναι η στήριξη που δίνεται στην κυβέρνηση από μια ευρύτατη πλειοψηφία πολιτών, ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα ψήφισαν στις εκλογές. Η διαπίστωση αυτή δεν μας εφησυχάζει. Αντίθετα μας γεμίζει με μεγάλη ευθύνη να πετύχουμε τους στόχους και ν΄ ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των Ελλήνων.

Πολύ σημαντικό επίσης είναι οτι ξεκίνησε και η πολυπόθητη αλλαγή νοοτροπίας των πολιτών και φαίνεται να κινείται παράλληλα με τη νέα πολιτική της κυβέρνησης. Η κατάργηση του ασύλου της ανομίας στα Πανεπιστήμια, η κατάργηση του «γκέτο» των Εξαρχείων, ακόμη και η εφαρμογή του νόμου περί απαγόρευσης του καπνίσματος, όπου αυτό επιβάλλεται, είναι στις πρώτες προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης. Τις αλλαγές αυτές στηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, ενώ μόλις πριν 3-4 χρόνια θεωρούνταν μειοψηφία όσοι τις ζητούσαν!

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τα νέα πρόσωπα και τη σημαντική ανανέωση του πολιτικού προσωπικού της καινούργιας Βουλής δίνουν ελπίδα ουσιαστική και αφήνουν πίσω την πολιτική ανωμαλία των προηγούμενων 4,5 ετών κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ας μην γιελιόμαστε όμως! Τα μεγάλα προβλήματα της οικονομίας και της κοινωνίας μας δεν λύνονται σε λίγες μέρες από τις εκλογές.

Εμείς είμαστε στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτό που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια:
Διεκδικούμε τα δικαιώματα της Μακεδονίας μας και θα παλαίψουμε για αυτά.
Δίνουμε προτεραιότητα στην ασφάλεια της χώρας και των πολιτών. Για να ενισχυθεί η δημοκρατία και να υπάρξει πρόοδος κι ανάπτυξη, χτυπάμε την αναρχία και την τρομοκρατία.

Δίνουμε ανάσα στους πολίτες, ιδίως στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες κι ελεύθερους επαγγελματίες μειώνοντας φόρους και εισφορές, καθώς και δημιουργώντας ελκυστικό επενδυτικό πλαίσιο και τελικά νέες καλύτερες δουλειές.

Οργανώνουμε δημόσια διοίκηση αποτελεσματική και φιλική προς τους πολίτες, απλουστεύοντας τις διαδικασίες. Νοικοκυρεύουμε παιδεία και υγεία. Την κοινωνική ευαισθησία αποδεικνύουμε με πράξεις και όχι με προπαγάνδα. Συγκρίνετε τα αντανακλαστικά σε Μάνδρα και Μάτι με αυτά που επέδειξε η μόλις δύο ημερών κυβέρνηση στη Χαλκιδική.

Οι πολίτες είναι αυστηροί, αλλά δίκαιοι. Στο χέρι μας είναι να μην τους διαψεύσουμε!

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #167 (20/07/2019-21/07/2019)

Εκτύπωση