«Στήριξη στις ομάδες και τους αθλητές ποδοσφαίρου (Super League 2 και Football League) και μπάσκετ (Α2 και Β΄ Εθνική)»

Ερώτηση προς τα συναρμόδια Υπουργεία  Πολιτισμού και Αθλητισμού, Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατέθεσε ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Δημήτρης Κούβελας, με την οποία ζητά την επανέναρξη των πρωταθλημάτων και την άμεση οικονομική στήριξη των συλλόγων και αθλητών ποδοσφαίρου (Super League 2 και Football League) και μπάσκετ (Α2 και Β΄ Εθνική). Σύμφωνα με το Βουλευτή, τα πρωταθλήματα αυτά έχουν ανασταλεί λόγω της πανδημίας εδώ και μήνες, με αποτέλεσμα οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ομάδες, οι αθλητές και προπονητές να είναι τεράστιες, ενώ τίθεται πλέον ζήτημα πραγματικής επιβίωσης. 

Κατά συνέπεια, επιβάλλεται να εξεταστεί η δυνατότητα επανέναρξης των παραπάνω πρωταθλημάτων, ώστε οι αθλητές να ξαναμπούν στα γήπεδα, ακολουθώντας τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες των ειδικών, όπως συμβαίνει με τα αντίστοιχα επαγγελματικά πρωταθλήματα και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Όπως καταλήγει ο Δημήτρης Κούβελας, επιπρόσθετα είναι αδήριτη ανάγκη και η άμεση οικονομική στήριξη των αθλητικών σωματείων, των προπονητών, των αθλητών και των δεκάδων εργαζομένων στο χώρο του ημιεπαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Εκτύπωση