«Η Θεσσαλονίκη θα έχει σύντομα το Αεροδρόμιο που της αξίζει»

Επίσκεψη στο Διεθνές Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. κ. Δημήτρης Κούβελας. Συναντήθηκε με τον Airport Manager της Fraport κ. Βογιατζή και τον Αερολιμενάρχη κ. Νεραντζάκη, από τους οποίους και ενημερώθηκε για την εξέλιξη των έργων στον αεροδιάδρομο, το νέο κτίριο και τη χρήση νέων τεχνολογιών στη λειτουργία των υποδομών που ολοκληρώνονται έως το τέλος του 2020. Συζητήσανε παράλληλα για τις ανάγκες που προκύπτουν εξαιτίας της αύξησης του μεγέθους του Αεροδρομίου, αλλά και για τις καινούργιες προοπτικές που ανοίγονται, καθώς γίνεται ένα σύγχρονο αεροδρόμιο το οποίο θα μπορεί να δεχθεί πλέον πολλούς περισσότερους επισκέπτες κάθε χρόνο, με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για την πόλη της Θεσσαλονίκης όσο και για την τουριστική κίνηση της ευρύτερης περιοχής και της Χαλκιδικής.

Κατόπιν επισκέφθηκε το χώρο των αφίξεων πτήσεων από το εξωτερικό, όπου εκεί ενημερώθηκε από τον Υποστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Βαρσάμη για τα υγειονομικά μέτρα και τους ελέγχους πριν την είσοδο επισκεπτών στην Ελλάδα. Κοινή διαπίστωση ήταν πως όλα λειτουργούν άψογα, γεγονός που ο κ. Κούβελας επισήμανε πως είναι απαραίτητο να συνεχιστεί ενόψει του ανοίγματος της τουριστικής περιόδου υπό τις παρούσες πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας.

Τέλος συναντήθηκε με το Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αερολιμένα, Ταξίαρχο κ. Α. Μπαρμπούτη, όπου συζητήσανε την ανάγκη δημιουργίας ενός σύγχρονου επιχειρησιακού κέντρου, το οποίο θα εγγυάται τα υψηλότερα στάνταρ ασφάλειας στο χώρο του αεροδρομίου και επίσης την ανάγκη αύξησης του αριθμού των οργανικών θέσεων της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», ο κ. Κούβελας εξέφρασε την αισιοδοξία του και τόνισε : «Επιτέλους, η Θεσσαλονίκη θα έχει σύντομα το Αεροδρόμιο που της αξίζει».

Εκτύπωση