«Η ενίσχυση του αντικαρκινικού αγώνα είναι διαρκής και αποτελεί βασική προτεραιότητά μας»

Την επιτακτική ανάγκη να λειτουργήσει ακόμη ένα Αντικαρκινικό Νοσοκομείο, στη Βόρεια Ελλάδα, στα πρότυπα του Θεαγενείου εξέφρασε ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Δημήτρης Κούβελας στη συνάντηση που είχε με τη Διοικήτρια του ΑΝΘ Δρ. Λιάνα Κουρτέλη- Ξουρή.

«Το ΑΝ Θεαγένειο είναι ένα πρότυπο νοσοκομείο το οποίο, ακόμα και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, λειτουργεί υποδειγματικά προσφέροντας ιατρικές υπηρεσίες υψηλότατου επιπέδου. Το σπουδαίο ιατρικό, νοσηλευτικό αλλά και διοικητικό προσωπικό βρίσκεται ουσιαστικά δίπλα στους συνανθρώπους μας που ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά, σε πολύ δύσκολες συνθήκες λόγω του covid-19. Εδώ γίνονται καθημερινά «θαύματα» και είμαστε όλοι ευγνώμονες για αυτό», τόνισε ο κ. Κούβελας προσθέτοντας ότι «το ΑΝΘ εξυπηρετεί χιλιάδες ασθενείς κάθε χρόνο, όχι μόνον από τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και από την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, το Ιόνιο και άλλες περιοχές της χώρας μας».

Η Διοικήτρια του ΑΝΘ κ. Λιάνα Κουρτέλη - Ξουρή μίλησε με συγκίνηση για το καθημερινό έργο που με αυταπάρνηση προσφέρουν όλοι οι εργαζόμενοι του Θεαγενείου Νοσοκομείου. Όπως τόνισε «πραγματοποιούνται περίπου 2.700 θεραπείες το μήνα στη Μονάδα Ημερησίας Νοσηλείας, σε 41 κλίνες». Πρόσθεσε, μεταξύ άλλων ότι γίνονται καθημερινά, κατά μέσο όρο, 15 βαριές και εξαιρετικά βαριές επεμβάσεις ενώ 400 άτομα, προσέρχονται καθημερινά στα Εξωτερικά Ιατρεία, με αντίστοιχα μεγάλα νούμερα σ΄ όλο το φάσμα των εργαστηριακών εξετάσεων. «Μεγάλος είναι ο αγώνας και στο τμήμα της αιμοδοσίας με τις συνεχείς εξορμήσεις, μεσούσης της υγειονομικής κρίσης, ώστε οι ασθενείς του νοσοκομείου μας, που είναι εξαιρετικά ευάλωτοι να είναι συνεχώς καλυμμένοι με το αίμα που θα χρειαστούν», πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε και η πολύ σημαντική δωρεά του «Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση» και της κας Μαριάννας Λάτση, προς το ΑΝ Θεαγένειο, που εγκρίθηκε από την Βουλή πριν λίγες μέρες, με στόχο την αποσυμφόρηση του νοσοκομείου αλλά και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, προς τους ασθενείς.

«Η νέα αποκεντρωμένη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας που θα στεγάζεται σε κτιριακές εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στην Πυλαία Θεσσαλονίκης θα ανακουφίσει το νοσοκομείο και οι χημειοθεραπείες των ασθενών θα γίνονται σε εξαιρετικές συνθήκες εκτός του κέντρου της πόλης. Η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και του αντικαρκινικού αγώνα είναι διαρκής και πολυεπίπεδη από την Κυβέρνηση. Η υγεία των πολιτών αποτελεί βασική προτεραιότητα μας. Ευχαριστούμε την κα Λάτση για τη σημαντική της στήριξη στη μάχη κατά του καρκίνου στη χώρα μας», είπε ο κ. Δημήτρης Κούβελας ενώ η κ. Λιάνα Κουρτέλη- Ξουρή τόνισε ότι «τα ωραιότερα θαύματα, γίνονται εκεί που δεν τα περιμένεις».

Εκτύπωση