«Να οριστεί νοσοκομείο με Μονάδα Τεχνητού Νεφρού αποκλειστικά για θετικούς στον covid-19 νεφροπαθείς και στη Θεσσαλονίκη»

Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας, κατέθεσε ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Δημήτρης Κούβελας, μετά από επικοινωνία που είχε με το Σύλλογο Νεφροπαθών Νομού Θεσσαλονίκης, με την οποία ζητά τη άμεση λήψη επιπλέον μέτρων προστασίας των νεφροπαθών από τον κορωνοϊό. 

Όπως αναφέρει ο Βουλευτής, οι νεφροπαθείς υπό αιμοκάθαρση βρίσκονται εξαιρετικά εκτεθειμένοι στον ιό, καθώς μέρα πάρα μέρα απαιτείται η φυσική τους παρουσία στις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού, όπου παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί, δεν είναι εφικτή η αναγκαία αποστασιοποίηση. 

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Κούβελα, αποτελεί αδήριτη ανάγκη να οριστεί άμεσα, ένα μοναδικό νοσοκομείο αναφοράς και στη Θεσσαλονίκη που θα διαθέτει Μονάδα Τεχνητού Νεφρού αποκλειστικά για θετικούς στον covid-19 νεφροπαθείς.

Επιπλέον όφελος είναι ότι θα αποφορτιστεί το εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό που καλύπτει και τους ασθενείς με covid-19 με οξεία νεφρική ανεπάρκεια και παράλληλα να περιοριστεί η διασπορά του ιού. 

Το ζήτημα της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας καταλήγει ο Βουλευτής, είναι για την κυβέρνηση το ύψιστο αγαθό, που έχει θέσει ως προτεραιότητα “να υπηρετεί και να προστατεύει'' ιδίως κατά την παρούσα πανδημία.

Εκτύπωση