«Άμεση στήριξη των δικηγόρων για την επόμενη μέρα»

Η σταδιακή επανεκκίνηση των διαδικασιών και των ακροατηρίων στα Δικαστήρια απασχόλησε τη συνάντηση που είχε ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Δημήτρης Κούβελας με το Προεδρείο του ΔΣΘ.

Ο Δημήτρης Κούβελας συμφώνησε με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Στάθη Κουτσοχήνα ότι η παρατεταμένη αναστολή των Δικαστηρίων, λόγω της πανδημίας, έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα τόσο στην απονομή της δικαιοσύνης, όσο και στο δικηγορικό σώμα. Σημειώνονται δε μεγάλες καθυστερήσεις σε θέματα που ζητούν επιτακτικά λύση. Συμπλήρωσε ότι «είναι επιβεβλημένο, λόγω της πανδημίας, να ακολουθούμε τις εισηγήσεις των ειδικών, αλλά είναι αναγκαία η επανέναρξη διαδικασιών στο Δικαστικό Μέγαρο, σύμφωνα πάντα με το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο. Αυτό θα ανακουφίσει τους πολίτες αλλά και τους δικηγόρους, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα ως ελεύθεροι επαγγελματίες τον καιρό της πανδημίας». «Θα εξαντλήσω κάθε περιθώριο για να στηριχθούν οικονομικά, όσοι περισσότεροι δικηγόροι είναι δυνατόν» κατέληξε ο κ. Κούβελας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε λόγος για την αναγκαιότητα να αποκτήσουν άμεσα νέα ψηφιακή υπογραφή όλοι οι δικηγόροι. «Αυτό είναι απολύτως αναγκαίο, προκειμένου να αξιοποιήσουμε πλήρως τις νέες προηγμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που συνεχώς αυξάνονται καθώς η χώρα μας οδεύει με ταχύ ρυθμό στη νέα ψηφιακή εποχή».

Όσον αφορά στις σημαντικές καθυστερήσεις που παρατηρούνται, λόγω της μεγάλης ζήτησης προγραμματισμένων ραντεβού, στα Κτηματολογικά Γραφεία Θεσσαλονίκης και Νεάπολης ο κ. Κούβελας ανέφερε «συνέδραμα στις προσπάθειες του ΔΣΘ ώστε σύντομα να λειτουργήσουν τα Κτηματολογικά Γραφεία στη Θεσσαλονίκη με ταχύτερους ρυθμούς, με τη συμμετοχή πιστοποιημένων δικηγόρων.

Ο κ. Κούβελας συνεχάρη τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης καθώς με επιμονή και πρωτοβουλία τους θα λειτουργήσει και πάλι Ιατρείο στο ισόγειο του Δικαστικού Μεγάρου, επισημαίνοντας ότι για το θέμα αυτό είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή κι έκανε αντίστοιχες παρεμβάσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία.

Εκτύπωση