«Ανάγκη για ορθή οικονομική ενίσχυση των αθλητικών σωματείων ΑμεΑ»

Επικοινωνία με εκπροσώπους αθλητικών σωματείων ΑμεΑ της Βορείου Ελλάδος είχε ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Δημήτρης Κούβελας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη δημιουργία του μητρώου αθλητικών σωματείων που λειτουργούν νόμιμα, ενός διαχρονικού αιτήματός τους. Επισήμαναν, όμως, ότι από την πλατφόρμα αυτή, δεν δόθηκε η δυνατότητα σε όλα τα σωματεία να δηλώσουν ξεχωριστά όλα τα αθλήματα που καλλιεργούν στους συλλόγους τους και πόσοι αθλητές συμμετέχουν, δεδομένου ότι διέθεταν την «συνολική» ειδική αθλητική αναγνώριση. Όμως, οι οικονομικές ενισχύσεις δόθηκαν με κριτήριο σε πόσες Ομοσπονδίες είναι εγγεγραμμένο ένα σωματείο ΑμεΑ (ΕΑΟΜ ΑμεΑ, ΟΣΕΚΑ, ΕΟΑΚ κλπ.).

Ο κ. Κούβελας αναγνώρισε ότι «ενώ υπάρχουν αθλητικά σωματεία που διαθέτουν την ειδική αθλητική αναγνώριση για να καλλιεργούν περισσότερα από ένα αθλήματα, τελικά η οικονομική τους ενίσχυση είναι μικρότερη από αυτήν που θα έπρεπε. Τους δόθηκε δηλαδή οικονομική ενίσχυση με κριτήριο σε πόσες ομοσπονδίες είναι εγγεγραμμένο το σωματείο, και όχι πόσα αθλήματα καλλιεργεί και πόσοι αθλητές είναι εγγεγραμμένοι σε αυτά».

Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κατέθεσε ως Αναφορά την επιστολή που συνυπογράφουν 13 αθλητικά σωματεία ΑμεΑ της Βορείου Ελλάδος για αυτό το θέμα.

Εκτύπωση