«Επιδοτούμενα rapid test σε όλα τα ξενοδοχεία»

Ερώτηση για την καλύτερη δυνατή υγειονομική θωράκιση, των Ξενοδοχειακών Μονάδων ενόψει της τουριστικής περιόδου κατέθεσε ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Δημήτρης Κούβελας.

Απευθυνόμενος στα συναρμόδια υπουργεία, ο κ. Κούβελας ζητά να προβλεφθεί ρητά η δυνατότητα διενέργειας rapid test από τον συμβεβλημένο ιατρό της κάθε ξενοδοχειακής μονάδας και να υπάρξει επιδότηση για την αγορά ή απευθείας προμήθεια από την πολιτεία με ικανό αριθμό rapid test στα ξενοδοχεία όλης της χώρας.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κούβελας «ένας από τους κλάδους της οικονομίας που επλήγησαν σφοδρά από την υγειονομική κρίση είναι αναμφισβήτητα οι Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της χώρας μας. Οι ιδιοκτήτες τους με μεγάλη υπευθυνότητα και οικονομικές θυσίες, τήρησαν απαρέγκλιτα τα ιδιαίτερα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα που σωστά προβλέφθηκαν και οι επιχειρήσεις τους αποδείχθηκαν υγειονομικά ασφαλείς χώροι».

Ο Βουλευτής της Ν.Δ. τονίζει ότι «όπως όλα δείχνουν, μέσα στον Μάιο θα γίνει και επίσημα η έναρξη της τουριστικής περιόδου, κάτι που σημαίνει – όπως όλοι ευχόμαστε- οι περισσότερες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις θα λειτουργήσουν».

«Άκουσα με προσοχή τις προτάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, οι οποίες με ελάχιστο δημοσιονομικό κόστος θα βοηθήσουν ουσιαστικά τη λειτουργία των ξενοδοχείων και θα προσθέσουν ένα επιπλέον δίκτυ προστασίας της υγείας των εργαζομένων και των ενοίκων αυτών», συμπλήρωσε.

Ο κ. Κούβελας υπογράμμισε ότι με τη διενέργεια των rapid test θα διασφαλιστεί, η έγκαιρη διάγνωση τυχόν κρουσμάτων, η άμεση ορθή αντιμετώπιση τους σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και εντέλει η ομαλή λειτουργία των ξενοδοχείων, με αποτέλεσμα την τόνωση της εθνικής οικονομίας.

Εκτύπωση