«Μέσα σε λίγους μήνες, έχουν γίνει ψηφιακά άλματα ετών»

Εισηγητής σε σχέδιο νόμου, που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής, το οποίο συνδράμει ακόμη περισσότερο στην ψηφιακή αναβάθμιση της Ελλάδας είναι ο Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ Δημήτρης Κούβελας.

Το νομοσχέδιο αφορά στην κύρωση δύο διεθνών συμβάσεων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ως διεθνή υποχρέωση της Ελλάδας, σχετικά με τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Δορυφορικής Πλοήγησης, και την Ίδρυση του Ευρωπαϊκού Γραφείου Επικοινωνιών.

Όπως ανέφερε ο Δημήτρης Κούβελας στην εισήγησή του, «η προσφορά του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, υπήρξε ιδιαιτέρως σημαντική και μέσα σε λίγους μήνες έχουν γίνει «άλματα» ετών ως προς την οργάνωση της παροχής ψηφιακών υπηρεσιών. Η πλατφόρμα gov.gr προσφέρει πλέον περισσότερες από 1.300 υπηρεσίες και πιστοποιητικά, ακόμη και από το κινητό μας τηλέφωνο. Ο ψηφιακός αλφαβητισμός των Ελλήνων έχει προχωρήσει με πάρα πολύ γοργούς ρυθμούς, και αυτό οι πολίτες μας το αναγνωρίζουν».

Ο κ. Κούβελας επεσήμανε επίσης ότι «με τις υπογραφές των συγκεκριμένων συμβάσεων σύντομα θα απολαμβάνουμε καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες στον τομέα των ταχυδρομικών και ηλεκτρονικών επικοινωνιών και οι ελληνικές εταιρείες που βρίσκονται στο χάρτη της ευρωπαϊκής δορυφορικής βιομηχανίας θα ωφεληθούν από ειδικά Ευρωπαϊκά Προγράμματα».

Εκτύπωση