Ανάγκη να στηρίξουμε τα parking γύρω από το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Ερώτηση στα συναρμόδια υπουργεία για τη στήριξη των ιδιοκτητών επιχειρήσεων στάθμευσης οχημάτων, στην περιοχή του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης κατέθεσε ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Δημήτρης Κούβελας.

Μετά από επαφές που είχε με εκπροσώπους του Σωματείου Επιχειρήσεων Πάρκινγκ Περιοχής Αεροδρομίου Θεσσαλονίκης (Σ.Ε.Π.Π.Α), ο κ. Κούβελας στηρίζει τα αιτήματά τους για οικονομική ενίσχυση, καθώς σε όλο το διάστημα της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, έχει σχεδόν εκμηδενιστεί ο τζίρος τους, αφού συνδέονται άμεσα με τη μειωμένη επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο.

«Ο συγκεκριμένος κλάδος αν και συνδέεται άμεσα με το τουριστικό προϊόν δεν έχει λάβει την αντίστοιχη στήριξη καθώς εντάσσεται στην κατηγορία των πάρκινγκ που λειτουργούν στο κέντρο μίας πόλης, τα οποία όμως δεν εξαρτώνται άρρηκτα από την κίνηση των επιβατών αεροπορικών πτήσεων - τουριστών», τονίζει.

Ο κ. Κούβελας συμπληρώνει επίσης ότι «αν και ο τζίρος των συγκεκριμένων επιχειρήσεων έχει πέσει κατακόρυφα, οι ιδιοκτήτες τους καλούνται να πληρώσουν όλες τις υποχρεώσεις που ''τρέχουν'' και τα χρέη τους συνεχίζουν να συσσωρεύονται. Υπάρχει ο κίνδυνος δυστυχώς πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις να αναγκαστούν να κλείσουν».

Ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης ζητά οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις να αναγνωριστούν ως νέος, ξεχωριστός ΚΑΔ, που θα ενταχθεί στους τουριστικούς και να απαλλαγούν από την πληρωμή τελών κυκλοφορίας του 2021, ή έστω μέρους αυτών, τα οποία έχουν ήδη καταβάλλει, παρά τη μειωμένη κίνηση των οχημάτων μεταφοράς επιβατών που διαθέτουν.

Εκτύπωση