dimnd

001Η πολιτική αλλαγή ξεκίνησε! Η αισιοδοξία είναι διάχυτη και σίγουρα τη διέκρινε κανείς στα βλέμματα των βουλευτών της πλειοψηφίας κατά τη διάρκεια της ορκομωσίας μας.

Είμαστε μόλις 10 μέρες μετά τις εθνικές εκλογές και τα δείγματα ετοιμότητας, ακόμη και αποτελεσματικότητας της νέας κυβέρνησης είναι εμφανή. Ορίστηκε δυνατό υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχουν και καταρτισμένοι τεχνοκράτες, ειδικοί στους τομείς που αναλαμβάνουν. Όλοι έπιασαν αμέσως δουλειά και επεξεργάζονται τις τελευταίες λεπτομέρειες σε έτοιμα, εδώ και καιρό, νομοσχέδια. Στην ίδια ετοιμότητα και η Βουλή που θα μείνει ανοιχτή όλο το καλοκαίρι για να μην χαθεί χρόνος.

001Οι φτωχοί βλέπουν όνειρα: πως κάποτε θα καλυτερέψει η ζωή τους, θα ξεφύγουν από τη μιζέρια, θα ζήσουν καλύτερα. Οι πλούσιοι, πολλές φορές, βλέπουν εφιάλτες: ότι έπεσαν οι μετοχές τους, λήστεψαν την επιχείρησή τους, έπεσαν θύματα απαγωγής. Στα παραμύθια, οι Σταχτοπούτες παντρεύονται πρίγκιπες.

001Ο Πρωθυπουργός στο διάγγελμά του, φάνηκε αδιόρθωτος, αλαζόνας και χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, χαρακτηρίζει δρόμο προόδου τη δική του πορεία. Και δρόμο του σκότους, το πρόγραμμα των νικητών της προχθεσινής βραδιάς. 

Το χαστούκι 9,5 μονάδων, δεν τον άγγιξε. Τόσο χοντρόπετσος είναι ! Δεν είναι η πρώτη φορά κι όπως φαίνεται, δεν θα είναι η τελευταία.

17042019Παρακάτω επιχειρώ μια ψύχραιμη αποτίμηση της προσδοκίας και των αποτελεσμάτων της πρόσφατης επίσκεψης Τσίπρα στα Σκόπια. Προηγήθηκε συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς και τις επιχειρήσεις της Β. Ελλάδας. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης να τον συνοδεύσουν, προκειμένου «να αναπτύξουν τις εμπορικές σχέσεις  με τους γείτονες στα πλαίσια της εξαιρετικής Συμφωνίας των Πρεσπών».

010Για 40 χρόνια συζητούνταν η μετεγκατάσταση της Διεθνούς ΄Εκθεσης Θεσσαλονίκης. Από το 1968, που έθεσε το θέμα το «χωροταξικό Τριανταφυλλίδη» μέχρι το 2008, που φάνηκε πως υπάρχει πολιτική βούληση για οριστική μετεγκατάστασής της.

Πέρασαν όμως 11 χρόνια από τότε δεν είχαμε την παραμικρή εξέλιξη και επιβεβαιώθηκε η σοφή ρήση ότι «πολλές φορές η αναβολή ισοδυναμεί με ματαίωση».

001Τη δική του εξήγηση σε όσα συνέβησαν χτες στον εορτασμό των 20 χρόνων του νοσοκομείου "Παπαγεωργίου" δίνει ο δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος.

Την αντίδρασή του σε όσα συνέβησαν χτες στη διάρκεια των εορτασμών για τα 20 χρόνια του νοσοκομείου "Παπαγεωργίου" εξέφρασε ο δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κούβελας. 

Συγκεκριμένα αναφέρει: 

001“Εκεί που μας χρωστούσανε, μας παίρνουν και το βόδι”. Ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση η πιο πάνω λαϊκή ρήση.

Η Τουρκική εφημερίδα Soczu σχολιάζει θρασύτατα την προκλητική παρενόχληση, από τουρκικά μαχητικά, του ελικοπτέρου με τον ‘Ελληνα Πρωθυπουργό που πήγαινε στο Αγαθονήσι ανήμερα την 25η Μαρτίου: «Το Αγαθονήσι δεν είναι Ελληνικό.

30032019Mη μπορώντας να δώσει ψωμί ο Ερντογάν προσφέρει θεάματα. Παρακολουθήσαμε τη φτώχεια στην τουρκική οικονομία με πολύ υψηλό πληθωρισμό, πολύ χαμηλή αξία της τουρκικής λίρας και τη μεγάλη έλλειψη τροφίμων στα νοικοκυριά. Για τα μάτια του κόσμου, έστησε ο Τούρκος Πρόεδρος «δημοτικές αγορές» για να παίρνει ο κόσμος ντομάτες, κρεμμύδια και φακές.

26032019 1Αχ, αυτή η Αριστερά!

Πρόσφατα είχαμε τη ματαίωση μιας ακόμη μεγάλης ξένης επένδυσης στη χώρα.
Απορρίφθηκε πρόταση  για επενδύσεις υποδομών στους πιο βασικούς, υπό ανάπτυξη, τομείς της οικονομίας μας. Συγκεκριμένα, δεν εγκρίθηκε μελέτη της COSCSO  για νέες εγκαταστάσεις και επεκτάσεις παλαιών στο λιμάνι του Πειραιά, πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων. 

17032019Τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε τεράστιες αλλαγές, στο παγκόσμιο στερέωμα. Τρείς είναι οι παράγοντες που κυριαρχούν και καθορίζουν τις αλλαγές αυτές:
Πρώτος, η κατάρρευση της Κομμουνιστικής κυριαρχίας στο Σοβιετικό μπλοκ και ο συμβιβασμός της με τον καπιταλισμό στην Κίνα.
Δεύτερος, η εξάπλωση και κυριαρχία των μέσων επικοινωνίας και κοινωνικής δικτύωσης.
Τρίτος, η παγκοσμιοποίηση της οικονομίας και η κυριαρχία της επί της πολιτικής.

26022019Έχουμε μπροστά μας τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις: Βουλευτικές, Ευρωεκλογές, Περιφερειακές, Δημοτικές. Και στις τέσσερις θα χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από κάθε αμφιβολία. Οι Ευρωεκλογές, είναι ορισμένες για τις 26 Μαίου. Οι αυτοδιοικητικές έχουν οριστεί επίσης στις 26 Μαίου, κι όπου χρειαστεί δεύτερος γύρος στις 2 Ιουνίου. Η ημερομηνία για τις βουλευτικές εκλογές είναι το μέγα ζητούμενο. Διαφορετικές εκτιμήσεις μιλούν για Οκτώβριο, για Μάιο ή και νωρίτερα.

26022019Όταν καθιέρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ την απλή αναλογική, το περάσαμε «ντούκου». Άλλωστε, δεν αφορά τις επόμενες εκλογές. Θα εφαρμοστεί στις μεθεπόμενες κι ως τότε ποιός ζει, ποιός πεθαίνει;» σκεφτήκαμε. Έτσι αντιμετωπίστηκε λίγο-πολύ το  θέμα μιας και μας πίεζαν τα μνημόνια ή επειδή, κατά κανόνα, αρνούμαστε να δούμε λίγο πιο μακριά.

23022019Αφαίμαξη  αντί  αιμοδοσία της   οικονομίας

Οι κυβερνήσεις δοκίμασαν, τα τελευταίο χρόνια, πολλές μεθόδους για την αντιμετώπιση της κρίσης. Η έμφαση δόθηκε στη συγκέντρωση όλο και περισσοτέρων χρημάτων, για την  εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους.

Επιβλήθηκαν δεκάδες νέοι φόροι και εισφορές κάθε λογής.

001Άρχισε να γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας. Δεν σταματάει στη συμφωνία των Πρεσπών, την τόσο ανεύθυνη και υπονομευτική για τα ελληνικά συμφέροντα, τα εθνικά και τα καθημερινά.

001«Αν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε κάνει δημοψήφισμα ζητώντας ένταξη στην ΕΟΚ, θα το έχανε και τώρα θα ήμασταν εκτός Ευρώπης».

Αυτό είναι το μέγα επιχείρημα της κυβερνητικής πλευράς, για την άρνηση προσφυγής σε δημοψήφισμα. Και το χρησιμοποιούν τώρα αυτοί που τότε ήθελαν να μην ενταχθούμε. Τότε έλεγαν ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο, τώρα λένε αιωνία η μνήμη του Καραμανλή, που δεν έκανε δημοψήφισμα, και έτσι έχουν δικαιολογία να μην κάνουν και οι ίδιοι.

 

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση Πολιτικού Γραφείου: Μητροπόλεως 47
Θεσσαλονίκη | 546 23 | Ελλάδα
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: kouvelas@otenet.gr

Τηλέφωνο: (+30) 2310-244755

01face 01twitter 01instagram 01youtube