Από την Τουρκία και τον ΣΥΡΙΖΑ, όλα να τα περιμένεις

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός πήγε σε Τουρκικό νησί, το οποίο ανήκει στην Περιφέρεια του Αϊδηνίου. Ο Αλέξης Τσίπρας προκάλεσε διπλά την Άγκυρα. Μιλώντας για παρενόχληση και επισκεπτόμενος ένα νησί που παράνομα κατέχει η Ελλάδα».

Θρασύτατη η πρακτική της Τουρκίας να κάνει αεροναυτική άσκηση, με πραγματικά πυρά, στο Αιγαίο την ημέρα της Εθνικής μας γιορτής.

Θρασύτατη και προκλητική η δήλωση του Τούρκου Πρωθυπουργού προς την Διεθνή Κοινότητα και την Ελλάδα ότι, θα μετατρέψει την Αγία Σοφία από μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας σε τζαμί.

Θρασύτατη η δήλωση του Τούρκου Υπουργού Άμυνας -την ώρα που οι ΥΠΕΞ Ελλάδας Κατρούγκαλος και Τουρκίας Τσαβούσογλου συζητούν στην Αττάλια για να χαμηλώσουν οι τόνοι-, ο Χουλουσί Ακάρ δηλώνει: «Η Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο, η Ανατολική Μεσόγειος και η Κύπρος μας ανήκουν. Οι θάλασσες και ο βυθός!».

«Σφάξε με Αγά μου ν’ αγιάσω»

Και πώς αντέδρασε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών στην θρασύτατη δήλωση του Τούρκου Υπουργού Άμυνας; Είπε ο κ. Κατρούγκαλος: «είναι προφανές ότι οι Τούρκοι έχουν δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο, που τους αναγνωρίζει το Διεθνές δίκαιο της Θαλάσσης»!!! Σημειωτέον ότι η Τουρκία δεν έχει υπογράψει και δεν αναγνωρίζει το Δίκαιο της Θαλάσσης. Ο κ. Κατρούγκαλος όμως σπεύδει να αναγνωρίσει δικαιώματα στην Τουρκία, όπως τα εννοεί η Τουρκία, σύμφωνα με την ερμηνεία που η ίδια δίνει στο δίκαιο της θαλάσσης, το οποίο δεν έχει υπογράψει, ούτε αναγνωρίσει! Δηλαδή εμείς δίνουμε στην Τουρκία, χωρίς αυτή να το ζητήσει, δικαιώματα που δεν της ανήκουν και είναι σε βάρος μας!!!

Δεν καταλαβαίνει η κυβέρνηση ότι, με αυτή την τακτική ανοίγουμε την όρεξη των Τούρκων και δημιουργούμε αχρείαστα δεδικασμένα;

Εκτός αν η Κυβέρνηση Τσίπρα επέστρεψε στον ραγιαδισμό και προσφέρει την Ελλάδα στον αγά για “σφάξιμο”, για να «αγιάσει» ο ΣΥΡΙΖΑ! Να λάβει δηλαδή στήριξη παραμονής στην εξουσία για άλλους 6 μήνες και να μη διαλυθεί μετά τις εκλογές.

Αν ακόμη αμφιβάλλετε, σας θυμίζω τι δήλωσαν πρόσφατα οι:

-Κοτζιάς: «Μην είμαστε μοναχοφάηδες.»
-Φίλης: «Δεν υπάρχει Βόρεια Ήπειρος, αλλά Νότια Αλβανία.»
-Τσιρώνης: «Το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο.»

Χρειάζονται κι άλλες αποδείξεις; Δεν είναι απλά ανίκανοι κι ανεύθυνοι αυτοί που μας κυβερνούν. Είναι επικίνδυνοι.
Από την Τουρκία και τον ΣΥΡΙΖΑ, όλα να τα περιμένεις.

(Αρχική δημοσίευση στο Βήμα|press)


Εκτύπωση   Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο