Την πολιτική πρέπει να την έχεις στο αίμα σου

Με την Αναστασία Καρυπίδου

Δέκα ερωτήσεις αναζητούν δέκα σύντομες απαντήσεις. Πρόσωπα της Θεσσαλονίκης, από όλους τους χώρους, μοιράζονται με τους αναγνώστες της εφημερίδας “Karfitsa” πτυχές της ζωής τους και αδημοσίευτες φωτογραφίες σε μια διαφορετική – μίνι συνέντευξη.

Γεννήθηκε, μεγάλωσε, εργάστηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Δικηγόρος στο επάγγελμα, διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ τους τελευταίους μήνες βρίσκεται στα έδρανα της Βουλής, ως βουλευτής εκλεγμένος με τη ΝΔ.

Ο Δημήτρης Κούβελας απαντάει εάν έχει κολλήσει το …μικρόβιο της πολιτικής, αν είναι βαρύ φορτίο το επίθετο που κουβαλάει και σε ποιο από τα τρία του παιδιά έχει αδυναμία.

 

Δημήτρης Κούβελας

Τα πρώτα συναισθήματα εισόδου στο Κοινοβούλιο ως βουλευτής…

Συναίσθημα ευθύνης για την τιμή που μου έκαναν οι συμπολίτες μου να εκπροσωπήσω τη Θεσσαλονίκη στο Κοινοβούλιο. Η χαρά για την προσωπική επιτυχία κράτησε λίγες μέρες. Αμέσως μετά, άρχισε η δουλειά.

 

Τρία πράγματα που χρειάζεται επειγόντως η Θεσσαλονίκη…

Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται: να λειτουργήσουν ομαλά οι αστικές συγκοινωνίες σε όλη την πόλη, να αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο το αίσθημα της ασφάλειας στην καθημερινότητα του πολίτη, και να περάσουν στη φάση υλοποίησης οι μεγάλες επενδύσεις που είναι στα σκαριά, όπως το κέντρο ψηφιακής τεχνολογίας και τεχνητής νοημοσύνης από τη φαρμακοβιομηχανία κολοσσό PFIZER, το Κέντρο Καινοτομίας της CISCO, το νέο εκθεσιακό κέντρο της ΔΕΘ, η νέα Τούμπα (γήπεδο ΠΑΟΚ), το λιμάνι σε πλήρη λειτουργία. Όλα αυτά θα συμβάλλουν στην ποιοτικότερη και καλύτερη διαβίωση των πολιτών και θα φέρουν πολλές και καλές νέες δουλειές.

 

Η ενασχόληση με την πολιτική είναι μικρόβιο;

Δεν ξέρω αν είναι μικρόβιο, πάντως πρέπει να την έχεις στο αίμα σου. Οι εμπειρίες που απέκτησα ζώντας την πολιτική από μαθητής, με κάνουν να νιώθω ότι η συμμετοχή στα κοινά δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός, ούτε φυσικά επάγγελμα, αλλά προσφορά.

 

Βαρύ φορτίο το επίθετο Κούβελας;

Ο πήχης βρίσκεται πολύ ψηλά, αλλά αυτό δε με φοβίζει. Αντίθετα, με προκαλεί να στοχεύσω σε πολύ καλές επιδόσεις. Άλλωστε μετρώ ήδη πολλά χιλιόμετρα επαγγελματικής και κοινωνικής ζωής, καθώς και ουσιαστικής συμμετοχής μου στα κοινά. Από τα φοιτητικά χρόνια και τη πετυχημένη διοίκηση του Ταμείου Υγείας των δικηγόρων Θεσσαλονίκης, μέχρι τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης. Νομίζω ότι αυτός που κρίνεται πλέον είναι ο Δημήτρης.

 

Εχεις αδυναμία στους γιους ή την κόρη σου;

Είναι μεγάλη ευλογία κι ευτυχία που με την Εύα αποκτήσαμε δύο αγόρια και μια κόρη. Η αλήθεια είναι ότι αγαπώ πολύ κι έχω αδυναμία σ΄ όλα τα παιδιά μας.

 

Ασχολήθηκες καθόλου με το μπάσκετ ως παιδί, όπως ο αδελφός σου;

Ο αδελφός μου Νίκος ήταν ο επαγγελματίας αθλητής του μπάσκετ στην οικογένεια. Από την πλευρά μου, στα εφηβικά μου χρόνια φόρεσα τη φανέλα του Νέστωρα και της Αρμενικής κι αργότερα του Δικηγορικού Συλλόγου σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο.

 

Μία στιγμή για την οποία θα βρεις πάση θυσία ελεύθερο χρόνο…

Να δω την οικογένεια μου. Ιδίως τα παιδιά μας, να διαβάσουμε και να παίξουμε όλοι μαζί. Είναι το καλύτερο τονωτικό στο βαρύ καθημερινό πρόγραμμα.

 

Ποια αγαπημένη ασχολία έχεις “κόψει” λόγω των πολλών υποχρεώσεων;

Να κάνουμε μικρές εκδρομές με την οικογένεια και να παίζω μπάσκετ ή ποδόσφαιρο με την παρέα.

 

Το πρώτο πράγμα που κάνεις το πρωί…

Συντονίζομαι στους ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης μας, ακόμη και διαδικτυακά όταν βρίσκομαι στην Αθήνα.

 

Στόχος που θέλεις να εκπληρωθεί μέσα στο 2020…

Να συμβάλλω ουσιαστικά στην επανεκκίνηση που επιχειρεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην κοινωνία και την οικονομία, δίνοντας λύσεις στις ανάγκες της Θεσσαλονίκης. Θα έδινα έμφαση στην ομαλοποίηση της λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών. Η ταλαιπωρία των πολιτών είναι δυσβάστακτη και οφείλουμε να τους σεβαστούμε. Είμαι αισιόδοξος ότι τα πράγματα θα βρουν πολύ σύντομα το δρόμο τους.

 

https://www.karfitsa.gr/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%B2%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5/

Εκτύπωση