Φταίτε εσείς, όχι εμείς, Φταίει κι ο Χατζηπετρής!

Ο Πρωθυπουργός στο διάγγελμά του, φάνηκε αδιόρθωτος, αλαζόνας και χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, χαρακτηρίζει δρόμο προόδου τη δική του πορεία. Και δρόμο του σκότους, το πρόγραμμα των νικητών της προχθεσινής βραδιάς. 

Το χαστούκι 9,5 μονάδων, δεν τον άγγιξε. Τόσο χοντρόπετσος είναι ! Δεν είναι η πρώτη φορά κι όπως φαίνεται, δεν θα είναι η τελευταία.

Θυμάστε τη συνομιλία μεταξύ Τσίπρα – Μακρόν – Αναστασιάδη και Μουσκάτ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, στη Λευκωσία. Εμφανίζεται σε βίντεο (το πρόβαλε ο Αντέννα) να μιλά απαξιωτικά στους ξένους ηγέτες για τους  ψηφοφόρους που διαφωνούν με την Συμφωνία των Πρεσπών:  «Υπήρξαν διαδηλώσεις ακροδεξιών λαϊκιστών κατά της Συμφωνίας» είπε χαρακτηριστικά. 

«Η πλειοψηφία των ανθρώπων ήταν υπέρ της συμφωνίας;»  ρωτάει ο Μακρόν. «Ναι, έτσι νομίζω. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που μπορούν να σκέφτονται και να ασκούν κριτική με το μυαλό τους, ήταν υπέρ  της συμφωνίας», απαντά ο Αλέξης Τσίπρας. Η απάντηση αυτή είναι προκλητική, αφού σε όλες τις δημοσκοπήσεις η αντίθεση των πολιτών με τη συμφωνία των Πρεσπών κυμαίνεται μεταξύ 60-70%.

Θυμάστε να πήρε κάποιο μάθημα από τις φοιτητικές εκλογές, πριν από ένα μήνα; Η παράταξη της ΝΔ έλαβε 45% και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ πήρε 1,5%. Και παρ' όλα αυτά εξακολουθεί να δηλώνει ότι αυτός είναι με τους πολλούς και ο Μητσοτάκης με τους λίγους! Αυτός είναι με το νέο, ενώ ο Μητσοτάκης δήθεν με το παλιό.

Φυσικά, δεν ξεχνάμε την πολιτική φιλία Τσίπρα με τον Μαδούρο, πρότυπο «προοδευτικού και δημοκράτη»!

Η αντιστροφή της πραγματικότητας προβλήθηκε σ' όλο της το μεγαλείο από το βράδυ της μεγάλης πυρκαγιάς στο Μάτι και μετά: "όχι εμείς, φταίτε  εσείς. Φταίνε κι οι άλλοι».

Η αποκορύφωση ήταν όταν ο Αλέξης παρουσίαζε την υποψηφιότητα της Δούρου για την Περιφέρεια Αττικής. Σα να μιλούσε για την Ζαν Ντ' Αρκ. Αλλά στο μορφωτικό του επίπεδο υπήρχε ένα μπέρδεμα. Είχε ακούσει κάτι για φωτιές, αλλά νόμιζε ότι η Γαλλίδα ηρωίδα ήταν κάποια που πετούσε μολότοφ σαν τρομοκράτης. Αν ήξερε ότι την κάψανε, δε θα έκανε κουβέντα.

Αλλά και η ίδια η κ. Δούρου, κάνοντας copy paste από το αριστερίστικο εγχειρίδιο προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ  απεύθυνε, παρά τη συντριβή της,  ένα θρασύτατο "διάγγελμα". Με φόντο την καμένη περιοχή, επιτέθηκε κατά πάντων για τις τραγωδίες της πυρκαγιάς και των πλημμυρών. Χωρίς να αποδέχεται, μικρή έστω, δική της ευθύνη. Κι εδώ οι στίχοι  "όχι εμείς, φταίτε εσείς, φταίνε κι οι άλλοι, φταίτε κι εσείς, φταίει κι ο Χατζηπετρής", ταιριάζουν απόλυτα.

Θα μου πείτε ξεχνάμε γρήγορα. Αφού  η Μυρσίνη  Λοίζου θα ήταν ίσως Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν είχε αποκαλυφθεί ότι εισέπραττε για 5 χρόνια τη σύνταξη της πεθαμένης μάνας της. Και επέλεξαν αυτήν, παρόλο ότι (ή επειδή;) ήξεραν πως είχε απαιτήσει από τα θύματα του Κουφοντίνα να σηκωθούν από τον τάφο και να ζητήσουν συγγνώμη από τον δολοφόνο τους.

Στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ η Χίλαρι χαρακτήρισε τους ψηφοφόρους του Τραμπ  «ένα τσούρμο αξιοθρήνητους». Ο Ρόμνι, στις ίδιες εκλογές, μιλώντας εκτός μικροφώνου, είχε πει το περιβόητο «το 48% των ψηφοφόρων εξαρτώνται από επιδόματα, είναι χαμένοι ψήφοι».  Και οι δυο ζημιώθηκαν πολιτικά διότι πρόσβαλαν απλούς ψηφοφόρους και παραβίασαν ένα εκλογικό δόγμα: Τον πολιτικό αντίπαλο χτύπα τον όσο θες, τους ψηφοφόρους του, το λαό γενικότερα, ποτέ. Ειδικά αν φιλοδοξείς να κυβερνήσεις συνετά με πνεύμα ενωτικό τη χώρα σου.

Μ' αυτό το ύφος και ήθος ζήτησαν επιβράβευση στις βουλευτικές εκλογές! Αν δεν την λάβουν, θα φταίει ...ο Χατζηπετρής.


Εκτύπωση   Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο