Απριλίου 18, 2022

Δημήτρης Κούβελας: Η Ελλάδα δυναμώνει γεωστρατηγικά και εξελίσσεται σε ενεργειακό παίκτη

Η Ελλάδα δυναμώνει γεωστρατηγικά και εξελίσσεται σε έναν σημαντικό ενεργειακό «παίκτη» για την περιοχή της Μεσογείου, τονίζει ο Δημήτρης Κούβελας. Ο βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης μιλώντας στη «ΜτΚ» σημειώνει με νόημα ότι οι αποφάσεις άμεσης στήριξης των ελληνικών νοικοκυριών, επαγγελματιών αγροτών και επιχειρήσεων πρέπει να είναι ανεξάρτητες από τις επιπλέον δράσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ επισημαίνει ότι «αλίμονο αν όποιος κυβερνά δεν έχει και φθορά. Ειδικά όμως στα δύσκολα, επιβάλλονται υπεύθυνες πολιτικές αποφάσεις κι όχι τακτική πώς θα αποφύγεις το πολιτικό κόστος».

Σεπτεμβρίου 10, 2021

Η Θεσσαλονίκη της ψηφιακής εποχής. Κάνουμε την κρίση, ευκαιρία…

Σύμφωνα με τους Αγγλοσάξονες: «Ένας αισιόδοξος βλέπει μία ευκαιρία σε κάθε καταστροφή. Ένας απαισιόδοξος βλέπει μία καταστροφή με κάθε ευκαιρία». Η πρωτοφανούς έκτασης πανδημία που έπληξε ολόκληρο τον πλανήτη, αποτέλεσε ίσως το εφαλτήριο για την ολική μετάβαση της Ελλάδας στη νέα ψηφιακή εποχή. Αυτή η νέα εποχή αποτελεί για τη Θεσσαλονίκη μία μοναδική ευκαιρία. Δεν είναι μόνο η ταυτότητα της πόλης και η κοινή αποδοχή ότι αποτελεί έναν από τους πλέον ελκυστικούς τουριστικούς και επενδυτικούς προορισμούς. Είναι κυρίως η γεωπολιτική της θέση, που μπορεί να συμβάλλει στην συνολική ανάπτυξη της χώρας.

Αυγούστου 19, 2021

Δημογραφικό: Η εθνική πληγή που πρέπει να γιατρευτεί

Tο δημογραφικό ζήτημα στην Ελλάδα εξελίσσεται στο μεγαλύτερο εθνικό πρόβλημα, καθώς τα νούμερα είναι απογοητευτικά και οι προβλέψεις δυσοίωνες. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που αναλυτές αλλά και όσοι ασχολούνται με τη χάραξη κοινωνικής πολιτικής στη χώρα μας, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου προβλέποντας την Ελλάδα του μέλλοντος, ως μία «χώρα γερόντων».

Η τεράστια οικονομική κρίση που έπληξε την Ελλάδα την τελευταία δεκαετία, είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας και την ενίσχυση της οικονομικής αβεβαιότητας, με συνέπεια αρκετά ζευγάρια να καθυστερούν την απόκτηση του πρώτου παιδιού και άλλα να αναβάλλουν ή ακόμη και να ματαιώνουν την απόκτηση δεύτερου ή τρίτου.