Ιουλίου 19, 2021

Ταξίδι προς την «Ελευθερία» με πυξίδα τη νέα ψηφιακή εποχή

Όταν τον περασμένο Ιανουάριο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε την καθιέρωση κοινού Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού, λίγοι περίμεναν ότι θα προκαλέσει εκτεταμένη συζήτηση στην τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του ίδιου μήνα. Ακόμη λιγότεροι πίστευαν, ότι αυτή η πρόταση θα γίνει τελικά δεκτή από σύσσωμη την ευρωπαϊκή οικογένεια.

Του Δημήτρη Κούβελα *

Ιουλίου 12, 2021

Κυβέρνηση της ΝΔ: Το πολιτικό DNA των μεγάλων αλλαγών

Του Δημήτρη Κούβελα*

Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019, με την αναγκαία πολιτική σταθερότητα να έχει εδραιωθεί πλέον στη χώρα, συμβάλλοντας προς το καλύτερο στην αλλαγή της διεθνούς μας εικόνας. Παρά τη μεγάλη περιπέτεια της υγειονομικής κρίσης, η αισιοδοξία για το «αύριο» επέστρεψε στους πολίτες, οι οποίοι σε όλες τις μετρήσεις δίνουν το πράσινο φως στην κυβέρνηση για τη συνέχιση των μεγάλων αλλαγών.

Η Ελλάδα παρά τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία σε ολόκληρο τον πλανήτη, φαίνεται να έχει αφήσει οριστικά πίσω της την κρίση της προηγούμενης δεκαετίας. Και όλα αυτά οφείλονται στο υγιές πολιτικό και οικονομικό κλίμα που έφερε η διακυβέρνηση της Ν.Δ.

Ιουλίου 09, 2021

Δημήτρης Κούβελας-Ν.Δ.: Η μεγάλη προοδευτική συμμαχία του «εμείς»

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ τον Σεπτέμβριο του 1979, είχε πει: «Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που αγνοεί τις διενέξεις και τους διχασμούς του παρελθόντος, που τόσα δεινά επισώρευσαν στον τόπο μας. Είναι η παράταξη που πασχίζει για την Εθνική ενότητα. Είναι η παράταξη που θα μπορούσε ο κάθε πολίτης να της εμπιστευθεί το κλειδί του σπιτιού του».

Πόσο επίκαιρα τα λόγια του μεγάλου Εθνάρχη 40 χρόνια μετά, για το κόμμα που αποδεικνύει μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο, ότι έχει βαθιά ριζωμένο στο πολιτικό DNA του, το «εμείς» και όχι το «εγώ». Η ΝΔ πάντα έβαζε την Ελλάδα πάνω από το κόμμα, ενώ είναι ταυτισμένη με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας από τη μεταπολίτευση και μετά.

Ιουνίου 17, 2021

Δημήτρης Κούβελας: Είναι ώρα για σκληρή δουλειά και όχι για εκλογές

«Είναι ώρα για σκληρή δουλειά κι όχι για εκλογές» τονίζει ο Δημήτρης Κούβελας. Ο βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης σε συνέντευξή του στην «ΜτΚ» επισημαίνει ότι είναι φυσικό η ελληνική οικονομία να επηρεαστεί από την πανδημία. Εδώ πιο ισχυρές οικονομίες από τη δική μας έφτασαν στα όριά τους με πολύ μεγάλες απώλειες. Ευτυχώς για τη χώρα μας, αυτή την κρίσιμη περίοδο έχει τον καλύτερο καπετάνιο, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που κράτησε το καράβι με επιτυχία κόντρα στη φουρτούνα», σημειώνει.

Για την πανδημία και τα φαινόμενα χαλάρωσης επισημαίνει ότι «όλοι έχουμε κουραστεί από αυτήν την κατάσταση. Είναι όμως ξεκάθαρη η θέση των ειδικών επιστημόνων ότι δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία. Με όπλο την υπευθυνότητα θα φτάσουμε στην ελευθερία μας και θα μπορέσουμε να την διατηρήσουμε στο μέλλον».