top banner1

Συνεντεύξεις στον τύπο

Απριλίου 18, 2021

Ποτέ δεν είχαμε… τζάκι στο σπίτι μας

Ο Δημήτρης Κούβελας ξεκαθαρίζει ότι δεν αισθάνεται πως κουβαλά το βάρος κάποιας… κληρονομιάς λόγω του πρώην υπουργού πατέρα του.

Αν και μεγάλωσε σε αμιγώς πολιτική οικογένεια, με πατέρα τον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων της Ν.Δ. Σωτήρη Κούβελα, εντούτοις λέει με νόημα ότι… ποτέ δεν είχαν τζάκι στο σπίτι τους! Στην προσωπική του ζωή ζει έναν «μυθιστορηματικό έρωτα» με τη σύζυγό του Εύα. Αυτός είναι ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Δημήτρης Κούβελας, που ανοίγει σήμερα τα χαρτιά του και την καρδιά του στην «Espresso».

Δεκεμβρίου 11, 2020

Η κοινωνία σταμάτησε να λειτουργεί, αλλά δεν σταμάτησε ούτε μία μέρα να ζει

  1. Κύριε Κούβελα, ως νέος βουλευτής, πείτε μας τις εντυπώσεις σας από τον πρώτο χρόνο της θητείας σας στην Ελληνική Βουλή. Είναι αυτό που είχατε στο μυαλό σας όταν αποφασίσατε να διεκδικήσετε θέση στην κεντρική πολιτική σκηνή;

Ο πρώτος χρόνος της θητείας μου στο ελληνικό κοινοβούλιο, σημαδεύτηκε από την πανδημία Covid – 19 που επηρεάζει δραματικά ολόκληρο τον πλανήτη, από σημαντικά γεγονότα παγκόσμιας εμβέλειας και φυσικά από εθνικές προκλήσεις.

Σεπτεμβρίου 13, 2020

Έχουμε καύσιμα για τον δύσκολο χειμώνα

Κύριε Κούβελα, πως αισθάνεστε που φέτος για πρώτη φορά η ΔΕΘ δεν πραγματοποιείται;

Από μικρό παιδί, έχω συνδυάσει τον μήνα Σεπτέμβριο με αυτό το σπουδαίο γεγονός, την μεγάλη γιορτή στην πόλη μας. Δεν παρέλειψα να επισκεφτώ την Έκθεση ούτε μία φορά κ. Οικονόμου. Δυστυχώς, οι συνθήκες που ζούμε είναι πρωτόγνωρες, με αποτέλεσμα η απόφαση για ματαίωση της φετινής διοργάνωσης, μετά από εισήγηση των ειδικών, να είναι επώδυνη αλλά επιβεβλημένη. Εκτιμώ, μάλιστα, οτι δεν θίγει τον θεσμό, ούτε την ιστορία της Διεθνούς ΄Εκθεσης.

Μαρτίου 06, 2020

Την πολιτική πρέπει να την έχεις στο αίμα σου

Με την Αναστασία Καρυπίδου

Δέκα ερωτήσεις αναζητούν δέκα σύντομες απαντήσεις. Πρόσωπα της Θεσσαλονίκης, από όλους τους χώρους, μοιράζονται με τους αναγνώστες της εφημερίδας “Karfitsa” πτυχές της ζωής τους και αδημοσίευτες φωτογραφίες σε μια διαφορετική – μίνι συνέντευξη.

Γεννήθηκε, μεγάλωσε, εργάστηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Δικηγόρος στο επάγγελμα, διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ τους τελευταίους μήνες βρίσκεται στα έδρανα της Βουλής, ως βουλευτής εκλεγμένος με τη ΝΔ.

Μαρτίου 01, 2020

Νέα ατζέντα για τη Θεσσαλονίκη

  1. Κύριε Κούβελα, τι βαθμό θα βάζατε στην επτάμηνη διακυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη;

 

Βάλαμε στόχο να δρομολογήσουμε άμεσα προεκλογικές δεσμεύσεις, να κλείσουμε πληγές του παρελθόντος και να θέσουμε τις βάσεις για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της πατρίδας μας. Έχουν ήδη ψηφιστεί περίπου 60 νομοσχέδια, τα περισσότερα κομβικής σημασίας, με θετική επίδραση στην καθημερινότητα του πολίτη. Μπορούμε να λέμε «Το είπαμε. Το κάναμε» σε πολλούς τομείς, κοιτώντας τους πολίτες στα μάτια. Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, κατά γενική ομολογία, εργάζεται ακατάπαυστα.