Η Θεσσαλονίκη στην αιχμή της ανάκαμψης’

Οι στιγμές που διανύουμε είναι αναμφισβήτητα κρίσιμες. Η ελληνική κυβέρνηση κλήθηκε τους τελευταίους μήνες να αντιμετωπίσει τις πρωτοφανείς κρίσεις που εκδηλώθηκαν, τόσο με τα ελληνοτουρκικά, όσο και με την εξάπλωση της πανδημίας, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι πράγματι ήρθε για τα δύσκολα. Οι μεγάλες κρίσεις όμως επιβάλλουν και επώδυνες αποφάσεις. Έτσι έγινε με τη φετινή ματαίωση της Δ.Ε.Θ, η οποία ήταν δυστυχώς επιβεβλημένη.

Δεν πρέπει να λησμονούμε βέβαια, ότι η ματαίωση της Δ.Ε.Θ άφησε πίσω της μεγάλες κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες για την αγορά της Θεσσαλονίκης, η οποία κάθε χρόνο προσδοκούσε αρκετά οικονομικά οφέλη από την εκδήλωση της έκθεσης. Συνεπώς τώρα είναι η ώρα της ουσιαστικής στήριξης της Θεσσαλονίκης στην πράξη. Κατά τη διάρκεια του Τhessaloniki Helexpo Forum ακούστηκαν πολύ σοβαρές απόψεις, από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ο οποίος θυμίζω ότι εξήγγειλε τις 12 πρωτοβουλίες άμεσης ανακούφισης των πολιτών, Υπουργούς της κυβέρνησης, φορείς της πόλης, αλλά και τον Έλληνα Ευρωπαίο Επίτροπο, Μαργαρίτη Σχοινά. Λόγια αισιοδοξίας αλλά και σιγουριάς, ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε και η Θεσσαλονίκη θα πάρει αυτό που δικαιούται, και από το ταμείο ανάκαμψης αλλά και από τα μέτρα ελάφρυνσης και στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων.

Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης αλλά και η τοπική αγορά αυτό ακριβώς χρειάζονται. Τον ηγέτη εκείνον ο οποίος θα εμπνεύσει και θα εμφυσήσει ένα αίσθημα σιγουριάς και ταχείας ανάκαμψης. Τον ηγέτη που θα ανοίξει το δρόμο, δείχνοντας την ευρωπαϊκή προοπτική που αξίζει στην πόλη μας. Θυμίζω αυτό που είχε πει κάποτε ο Φρανσουά Μιτεράν: ‘’Το κρίσιμο δεν είναι να βρεθούν οι 100 άνθρωποι που θα κυβερνήσουν έναν τόπο, αλλά να βρεθεί ο ηγέτης που θα εμπνεύσει έναν ολόκληρο λαό.’’.

Είμαι βέβαιος ότι ένας τέτοιος ηγέτης είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ένας πολιτικός που από την πρώτη ημέρα διακυβέρνησής του απέδειξε ότι ήρθε έτοιμος και με γνώση, προκειμένου να λύσει διαχρονικά ζητήματα που ταλανίζουν τη χώρα. Ένας πολιτικός που εισπράττει ήδη σεβασμό και αναγνώριση του έργου του από τη διεθνή κοινότητα, και αυτό φάνηκε προσφάτως και στις δηλώσεις των ηγετών των επτά χωρών του νότου στην Κορσική.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ευρωπαϊκής συνύπαρξης και ενδυνάμωσης των σχέσεων Ελλάδος – Ευρώπης, η Θεσσαλονίκη μας επιβάλλεται να είναι ο καταλύτης που θα δώσει μεγαλύτερη ώθηση στην ανάπτυξη που έχει ανάγκη η χώρα. Μία πραγματικά μεγάλη Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, με σπουδαία έργα ανάπτυξης, καινοτομίας και μεταφορών. Μία πόλη πρότυπο για άλλες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αλλά και πόλος έλξης μεγάλων επενδύσεων.

Για το λόγο αυτό εργαζόμαστε σκληρά, ούτως ώστε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η στρατηγική της διασύνδεσης της Θεσσαλονίκης με την αδιαμφισβήτητη ευρωπαϊκή της προοπτική, να γίνει ακόμη πιο έντονη στους τομείς των υποδομών, της ψηφιακής διακυβέρνησης, των συγκοινωνιών αλλά και της βαριάς βιομηχανίας. Παρεμβάσεις που αυτομάτως σημαίνουν πολλές και καλές νέες θέσεις εργασίας για τους πολίτες της.

Η επόμενη μέρα είναι ομολογουμένως, μία πολύπλοκη εξίσωση για πολύ δυνατούς λύτες. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, έχουν αποδείξει στην πράξη εδώ και ένα χρόνο, ότι είναι ικανοί να λύνουν τέτοιες εξισώσεις με απόλυτη επιτυχία.

 

https://www.thessnews.gr/article/forum/179010/i-thessaloniki-stin-aichmi-tis-anaka


Εκτύπωση   Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο