Επιστολή Δημήτρη Κούβελα προς τους Δημάρχους Π.Ε. Θεσσαλονίκης για τη στήριξη επιχειρήσεων και επαγγελματιών

Επιστολή προς τους Δημάρχους της Π.Ε. Θεσσαλονίκης απέστειλε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ Α΄ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κούβελας, καταθέτοντας προτάσεις για τη στήριξη των πληττόμενων επιχειρήσεων και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, ώστε να κρατηθεί όρθια η κοινωνία και η τοπική οικονομία όσο διαρκεί η κρίση που διανύουμε. Συμμεριζόμενος την αγωνία των επαγγελματιών που άνοιξαν/ανοίγουν τις επιχειρήσεις τους σε συνθήκες αβεβαιότητας, αλλά και των εργαζομένων που νιώθουν επισφαλείς τις θέσεις εργασίας τους, ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε παρών στη μεγάλη μάχη που δίνουμε για να αντιμετωπίσουμε τις οικονομικές επιπτώσεις που η κρίση έχει προκαλέσει. Ο κ. Κούβελας πρότεινε στους δημάρχους, μεταξύ άλλων, την απαλλαγή από δημοτικούς φόρους και τέλη των επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα:

  1. Απαλλαγή των επιχειρήσεων εστίασης, που έκλεισαν υποχρεωτικά λόγω της πανδημίας, από δημοτικά τέλη, δημοτικό φόρο και τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, για 6 μήνες.
  2. Απαλλαγή όλων των υπολοίπων επιχειρήσεων, που έκλεισαν υποχρεωτικά λόγω της πανδημίας, από δημοτικά τέλη και δημοτικό φόρο, για 6 μήνες.
  3. Απαλλαγή για όλες τις επιχειρήσεις, που λειτούργησαν κανονικά αυτό το διάστημα, από δημοτικά τέλη και δημοτικό φόρο, για 3 μήνες.
  4. Αναστολή πληρωμών των ρυθμίσεων προς τον Δήμο, όλων των επιχειρήσεων που έκλεισαν υποχρεωτικά, για 6 μήνες, χωρίς την προσθήκη προσαυξήσεων. 
  5. Αναστολή πληρωμών των ρυθμίσεων προς τον Δήμο, όλων των επιχειρήσεων που λειτούργησαν κανονικά αυτό το διάστημα, για 3 μήνες χωρίς την προσθήκη προσαυξήσεων.

Εκτύπωση   Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο