Συνάντηση βουλευτή ΝΔ Δημήτρη Κούβελα με τον Πρόεδρο της «Ένωσης ξενοδόχων Θεσσαλονίκης» Ανδρέα Μανδρίνο και μέλη του Δ.Σ.

Ο Βουλευτής της Ν.Δ. Α΄ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 6/7/2020, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ) κ. Ανδρέα Μανδρίνο, στο ξενοδοχείο MANDRINO HOTEL. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Γ.Γ. της ένωσης κ. Δημήτρης Σιμιακός, ο Ταμίας κ. Θεόδωρος Μουσιάδης και ο κ. Παναγιώτης Μπουτσιούκης, μέλος του Δ.Σ.

Υπήρξε πλήρης ενημέρωση του Βουλευτή και συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ξενοδοχειακός κλάδος από την πρώτη μέρα της πανδημίας του covid-19 έως και σήμερα, καθώς και προτάσεις των ξενοδόχων για το μέλλον.

Ο Πρόεδρος της ΕΞΘ επισήμανε ότι, μέχρι σήμερα, έχουν ανοίξει τα περισσότερα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας της πόλης μας και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για τη συνέχεια.

Επίσης, στην παρούσα φάση, είναι πολύ σημαντικό να συστηματοποιηθούν και επιταχυνθούν οι έλεγχοι στις χερσαίες πύλες που οδηγούν στη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη.

Τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη της σταδιακής άρσης της αναστολής εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων με αναθεωρημένα χρονοδιαγράμματα, ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και να αποφευχθούν οι απολύσεις. Όπως επισήμαναν οι ξενοδόχοι, οι ενέσεις ρευστότητας από τα θεσμοθετημένα χρηματοδοτικά εργαλεία είναι επίσης πολύ απαραίτητες στον κλάδο και τονίστηκε η ανάγκη να «τρέξουν» γρηγορότερα οι σχετικές διαδικασίες, ώστε τα πράγματα να επανέλθουν σε μια ομαλότητα το ταχύτερο δυνατόν.

Ο Δημήτρης Κούβελας εξέφρασε την ικανοποίηση του διότι «η τρέχουσα υγειονομική κρίση οδήγησε στην συσπείρωση των δυνάμεων του κλάδου και της χάραξης κοινής πολιτικής με την Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων». Επισήμανε την «ανάγκη να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τόσο για να κυλήσει ομαλά η δύσκολη φετινή τουριστική περίοδος, αλλά και για να χτίσουμε την επόμενη περίοδο του 2021 στη βάση της αξιοπιστίας που κερδίσαμε ως χώρα» ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην «πολύ σοβαρή δουλειά που κάνει η ΕΞΘ για τον κλάδο και τις επεξεργασμένες προτάσεις της προς την πολιτεία».


Εκτύπωση   Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο