Στο πλευρό των νέων με δυσλεξία ο Δημήτρης Κούβελας

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Δημήτρης Κούβελας προς τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας, ζητώντας να αρθεί μία αδικία που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. 

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 11/2014, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποφάσισε να εντάξει, για πρώτη φορά, τη δυσλεξία ως διαταραχή της μάθησης από παιδική ηλικία στο “Γενικό Πίνακα Νοσημάτων, Παθήσεων και Βλαβών”, οδηγώντας στον αποκλεισμό των υποψηφίων με δυσλεξία από τη δυνατότητα ένταξης τους στις παραγωγικές σχολές, στρατιωτικές και σωμάτων ασφαλείας. 

Ο Δημήτρης Κούβελας επικαλείται πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ σύμφωνα με την οποία, η δυσλεξία δεν αποτελεί, κατά την κείμενη νομοθεσία, κώλυμα για την εισαγωγή υποψηφίων στις ανωτέρω σχολές, και καλεί τις ηγεσίες των συναρμοδίων Υπουργείων να δουν με πολλή προσοχή το θέμα και να τροποποιηθεί η ρύθμιση του ανωτέρω π.δ.

Όπως υποστηρίζει ο Δημήτρης Κούβελας, “Η δυσλεξία δεν είναι ψυχική νόσος. Θα είμαι στο πλευρό αυτών των νέων ανθρώπων με όλες μου τις δυνάμεις”. Και καταλήγει : “Οι νέοι άνθρωποι με δυσλεξία έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους υποψηφίους και πρέπει να συμμετέχουν σε εξετάσεις με προφορική εξέταση”.


Εκτύπωση   Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο