Συνάντηση Δ. Κούβελα με Υφυπουργό Τουρισμού Σ. Ζαχαράκη – Θα αρχίσουν άμεσα οι καταβολές των οφειλόμενων προς τους ξενοδόχους»

Την επίσπευση της αποπληρωμής των υποχρεώσεων του Υπουργείου Τουρισμού προς τους ξενοδόχους από την τουριστική περίοδο 2020 ζήτησε από την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Δημήτρης Κούβελας.

Μετά τη συνάντηση που είχαν, ο κ. Κούβελας εξέφρασε την ικανοποίησή του αφού η Υφυπουργός τον διαβεβαίωσε ότι οι καταβολές θα αρχίσουν άμεσα. Ο Βουλευτής της Ν.Δ. συμπλήρωσε ότι «αυτό θα ανακουφίσει έναν επαγγελματικό κλάδο που έχει πληγεί πολύ από την πανδημία και καλείται να «επανεκκινήσει» τις επόμενες ημέρες, ενόψει της φετινής έναρξης της τουριστικής περιόδου στα μέσα Μάϊου».

Ο Βουλευτής της ΝΔ ζήτησε τη χάραξη στρατηγικής ανάπτυξης των ειδικών μορφών θρησκευτικού και πολιτιστικού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Κούβελας επεσήμανε ότι «η Θεσσαλονίκη έχει τις προδιαγραφές για να καταστεί ιδανικός θρησκευτικός και πολιτιστικός τουριστικός προορισμός, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, χωρίς εξάρτηση από άλλους παράγοντες όταν η πανδημία υποχωρήσει».

Όπως ενημερώθηκε από την αρμόδια Υφυπουργό βρίσκεται αυτήν την στιγμή σε εξέλιξη η ψηφιακή αποτύπωση των θρησκευτικών διαδρομών της Θεσσαλονίκη και της ζήτησε «φέτος να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού, προσφέροντας η πολιτεία τα ανάλογα κίνητρα».

Τάχθηκε δε υπέρ της αναβάθμισης του επιπέδου του δημοσίου ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων, στην Περαία του Δήμου Θερμαϊκού, ζητώντας «την προσθήκη ξενόγλωσσου τμήματος για την προσέλκυση αλλοδαπών φοιτητών, ιδίως από τις χώρες των Βαλκανίων».


Εκτύπωση   Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο