«Σύντομα η οριστική λύση για τα «ανταλλάξιμα» της Καλαμαριάς» - Συνάντηση του Δ. Κούβελα με τον Υπουργό Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό Απ. Βεσυρόπουλο

Τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Καλαμαριάς όσον αφορά στην αξιοποίηση της Μαρίνας Αρετσούς από το ΤΑΙΠΕΔ μετέφερε στον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Δημήτρης Κούβελας.

Στη συνάντηση που είχαν ο κ. Κούβελας ξεκαθάρισε ότι «το ΤΑΙΠΕΔ οφείλει να σεβαστεί τις κόκκινες γραμμές που θέτει ο Δήμος Καλαμαριάς, ώστε οι κάτοικοι της περιοχής όχι μόνο να απολαμβάνουν το αποτέλεσμα του έργου καθημερινά αλλά να είναι και περήφανοι για αυτό» και συμπλήρωσε ότι «στόχος είναι το νέο έργο που θα αποτελέσει τοπόσημο για την Ανατολική Θεσσαλονίκη να προχωρήσει με τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις, με σεβασμό στο περιβάλλον και να εναρμονιστεί πλήρως με την καθημερινή λειτουργία της τοπικής κοινωνίας».

Ο κ. Κούβελας εξέφρασε την ικανοποίηση για τη δέσμευση του Υπουργού Οικονομικών ο οποίος όπως είπε θα επιδιώξει το βέλτιστο αποτέλεσμα σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ.

Ο κ. Κούβελας ζήτησε επίσης να δοθεί άμεση και οριστική λύση στο ζήτημα των «ανταλλάξιμων» οικοπέδων στο Δήμο Καλαμαριάς. «Οφείλουμε να προβούμε στις κατάλληλες ενέργειες ώστε οι κάτοικοι να απαλλαγούν από την «ομηρία» τους. Δεκάδες οικογένειες, σε βάρος της περιουσίας των οποίων προβάλει απαιτήσεις το ελληνικό δημόσιο, βρίσκονται σε απόγνωση», επεσήμανε.

Ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης εξασφάλισε τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα για την επίλυση του θέματος, ενώ στη συνάντηση που είχε στη συνέχεια με τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, για το ίδιο θέμα, συζήτησαν το περιεχόμενο της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης και συμφώνησαν ότι θα έλθει άμεσα στη βουλή προς ψήφιση.


Εκτύπωση   Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο