«Οι άξιοι δημόσιοι λειτουργοί είναι πολλοί»

Τέλος σε παθογένειες της ελληνικής δημόσιας διοίκησης βάζει το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών όπως τόνισε στην ομιλία του, στην ολομέλεια της Βουλής, ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Δημήτρης Κούβελας τονίζοντας ότι «θα λειτουργήσει ως ακόμη μία ισχυρή δόση «αντιβίωσης» για την οριστική θεραπεία του μεγάλου ασθενή στην Ελλάδα, που δεν είναι άλλος από τη δημόσια διοίκηση».

Αναφερόμενος στη πολιτική του «περισσότερα έργα και λιγότερα λόγια» που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, ο κ. Κούβελας επεσήμανε ότι η πάταξη της γραφειοκρατίας, της αργοπορίας, του κρατισμού, της πολυπλοκότητας των διαδικασιών και της χαοτικής νομοθεσίας ήταν και παραμένει ένα επιτακτικό ζητούμενο της κοινωνίας αλλά καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε να το ικανοποιήσει οριστικά. «Με το σχέδιο νόμου στοχεύουμε να πετύχουμε την ορθή και γρήγορη εξυπηρέτηση των πολιτών, με την ελάχιστη φυσική παρουσία τους σε κάποια δημόσια υπηρεσία, και την εμπέδωση ενός κλίματος διαφάνειας και λογοδοσίας. Έναν άρτια οργανωμένο δημόσιο τομέα, στην υπηρεσία του πολίτη, φιλικό, διαφανή και κυρίως αποτελεσματικό», είπε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Κούβελας αναφέρθηκε και στους εξαιρετικούς δημοσίους λειτουργούς, που κάνουν τη δουλειά τους σωστά και προσφέρουν στους πολίτες. Η ταχύτατη ψηφιοποίηση πολλών υπηρεσιών, που προχωρεί το αρμόδιο Υπουργείο προστίθεται, ως βαρύ όπλο στην προσπάθεια.

Μίλησε για το σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου που με τον νέο νόμο θα λειτουργήσει για πρώτη φορά ουσιαστικά αλλά και για την καθιέρωση του θεσμού του Συμβούλου Ακεραιότητας που για να πετύχει, όπως τόνισε «θα πρέπει να δομηθεί με τέτοιο τρόπο στην κουλτούρα όλων μας και κυρίως των δημοσίων λειτουργών, ούτως ώστε να γνωρίζουν από την αρχή ότι έχει περισσότερο προληπτικό, παρά κατασταλτικό ή τιμωρητικό χαρακτήρα».

«Οι νέες διατάξεις εγγυώνται την ποιοτικότερη αναβάθμιση του δημόσιου τομέα και την παροχή όλων των απαραίτητων εφοδίων προκειμένου να κάνουν τη δουλειά τους καλύτερα, γρηγορότερα, και κυρίως χωρίς φόβο οι δημόσιοι λειτουργοί, ενώ η σχέση τους με τον πολίτη θα είναι σχέση προσφοράς και αλληλοσεβασμού».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ξεκαθάρισε ότι «οφείλουμε στους πολίτες, να τους απαλλάξουμε από τη γραφειοκρατία και την κυριαρχία του αναρμόδιου, που ζήσαμε για πολλά χρόνια στον δημόσιο τομέα. Ήρθε η ώρα να κυριαρχήσουν οι υπεύθυνοι και αποτελεσματικοί δημόσιοι λειτουργοί».


Εκτύπωση   Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο