Δημήτρης Κούβελας-Ν.Δ.: Η μεγάλη προοδευτική συμμαχία του «εμείς»

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ τον Σεπτέμβριο του 1979, είχε πει: «Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που αγνοεί τις διενέξεις και τους διχασμούς του παρελθόντος, που τόσα δεινά επισώρευσαν στον τόπο μας. Είναι η παράταξη που πασχίζει για την Εθνική ενότητα. Είναι η παράταξη που θα μπορούσε ο κάθε πολίτης να της εμπιστευθεί το κλειδί του σπιτιού του».

Πόσο επίκαιρα τα λόγια του μεγάλου Εθνάρχη 40 χρόνια μετά, για το κόμμα που αποδεικνύει μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο, ότι έχει βαθιά ριζωμένο στο πολιτικό DNA του, το «εμείς» και όχι το «εγώ». Η ΝΔ πάντα έβαζε την Ελλάδα πάνω από το κόμμα, ενώ είναι ταυτισμένη με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας από τη μεταπολίτευση και μετά.

 

Σήμερα μετράμε δύο χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρωθυπουργό που ότι είπε, το κάνει. Τον σύγχρονο ηγέτη που ανταποκρίνεται με επιτυχία σε πολύ σύνθετες εξισώσεις. Τι να πρωτοθυμηθούμε αυτά τα δύο χρόνια. Τις δύσκολες ώρες στο Αιγαίο, την μεταναστευτική κρίση στον Έβρο, την πανδημία που κλόνισε το παγκόσμιο οικονομικό στερέωμα και γονάτισε σπουδαία συστήματα υγείας στον πλανήτη. Και μέσα σε όλη αυτή τη δίνη, το καράβι συνεχίζει την πορεία του, με έναν άξιο καπετάνιο στη γέφυρα. Προχωρήσαμε σε σπουδαίες κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και σε επενδυτικά άλματα ανάπτυξης, που έγιναν μετά από σκληρή δουλειά.

Η παγκόσμια συγκυρία επιβάλλει σεμνότητα και χαμηλούς τόνους, αλλά η πορεία της χώρας και τα αποτελέσματα αυτής της διετίας γεννούν ελπίδα. Με πρόσθετη εμπειρία από τις μεγάλες κρίσεις, επιμένουμε στην τήρηση της υπόσχεσης που δώσαμε στους πολίτες τον Ιούλιο του 2019: «Να αλλάξουμε τη χώρα». Παράλληλα, επιβεβαιώνουμε και το κεντρικό προεκλογικό μας σύνθημα: «Οι Έλληνες, Ενωμένοι Μπορούμε».

Η Ελλάδα έχει σε δύο μόλις χρόνια μια εντελώς διαφορετική και αναβαθμισμένη εικόνα. Η χώρα δεν είναι πλέον συνώνυμο της κρίσης, αλλά της  καλής πρακτικής στη διαχείριση τεράστιων προκλήσεων. Οι πολίτες εμπιστεύονται περισσότερο το κράτος. Ψηφιακές μεταρρυθμίσεις που συζητούνταν επί χρόνια έγιναν πράξη σε λίγους μήνες. Επενδύσεις που είχαν βαλτώσει, ξεμπλόκαραν. Η δημόσια υγεία θωρακίστηκε. Η θεσμική τάξη αποκαταστάθηκε. Τέλος, υπάρχουν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις για να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος σε επίπεδο οικονομίας, μέσα από την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης αλλά και των δημιουργικών ικανοτήτων των Ελλήνων.

Όμως, δεν μένουμε αυτάρεσκα σε ότι πετύχαμε αλλά συνεχίζουμε το έργο που μας εμπιστεύθηκαν οι πολίτες. Η ΝΔ απέδειξε διαχρονικά ότι είναι η μεγάλη προοδευτική συμμαχία του «εμείς», όπου με σύνεση και ορθό λόγο, βρίσκεται διαχρονικά στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Αυτή την παρακαταθήκη αξιοποιούμε και συνεχίζουμε, ιδιαίτερα σήμερα που η παράταξή μας καλείται να οδηγήσει την Ελλάδα στη νέα εποχή, αφήνοντας πίσω οριστικά το διχασμό και τον λαϊκισμό.

Ένα είναι βέβαιο. Οι Έλληνες μπορούν να κοιτούν το μέλλον με αισιοδοξία!

  • Ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης ΝΔ, Δημήτρης Κούβελας γράφει για tomanifesto.gr

Εκτύπωση   Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο