Κυβέρνηση της ΝΔ: Το πολιτικό DNA των μεγάλων αλλαγών

Του Δημήτρη Κούβελα*

Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019, με την αναγκαία πολιτική σταθερότητα να έχει εδραιωθεί πλέον στη χώρα, συμβάλλοντας προς το καλύτερο στην αλλαγή της διεθνούς μας εικόνας. Παρά τη μεγάλη περιπέτεια της υγειονομικής κρίσης, η αισιοδοξία για το «αύριο» επέστρεψε στους πολίτες, οι οποίοι σε όλες τις μετρήσεις δίνουν το πράσινο φως στην κυβέρνηση για τη συνέχιση των μεγάλων αλλαγών.

Η Ελλάδα παρά τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία σε ολόκληρο τον πλανήτη, φαίνεται να έχει αφήσει οριστικά πίσω της την κρίση της προηγούμενης δεκαετίας. Και όλα αυτά οφείλονται στο υγιές πολιτικό και οικονομικό κλίμα που έφερε η διακυβέρνηση της Ν.Δ.

 

Πόσο επίκαιρα τα λόγια του μεγάλου Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, όταν έλεγε ότι η Ν.Δ είναι η παράταξη που αγνοεί διενέξεις και διχασμούς, πασχίζοντας για την ενότητα. Το κόμμα που αποδεικνύει μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο, ότι έχει βαθιά ριζωμένο στο πολιτικό DNA του, το «εμείς» και όχι το «εγώ». Η Ν.Δ πάντα έβαζε την Ελλάδα πάνω από το κόμμα, ενώ είναι ταυτισμένη με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας από τη μεταπολίτευση και μετά.

Μετράμε ήδη δύο χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρωθυπουργό που κράτησε τον πολιτικό λόγο τιμής του σε ό,τι είπε από την πρώτη ημέρα που έγινε αρχηγός της Ν.Δ το 2016. Ακριβώς αυτή η πορεία του μέχρι τις εκλογές του 2019, ήταν που έπεισε τους πολίτες ότι είναι ο καταλληλότερος για Πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε ότι ξέρει να ανταποκρίνεται με επιτυχία σε πολύ σύνθετες εξισώσεις. Από τις δύσκολες ώρες στο Αιγαίο και την μεταναστευτική κρίση στον Έβρο έως την πανδημία που κλόνισε το παγκόσμιο οικονομικό στερέωμα και γονάτισε σπουδαία συστήματα υγείας στον πλανήτη. Και μέσα σε όλη αυτή τη δίνη, το καράβι συνεχίζει τη ρώτα του προς την «ελευθερία», με έναν άξιο καπετάνιο στη γέφυρα.

Η παγκόσμια συγκυρία επιβάλλει σεμνότητα και χαμηλούς τόνους, αλλά η πορεία της χώρας και τα αποτελέσματα αυτής της διετίας γεννούν ελπίδα. Με πρόσθετη εμπειρία από τις μεγάλες κρίσεις, επιμένουμε στην τήρηση της υπόσχεσης που δώσαμε στους πολίτες τον Ιούλιο του 2019: «Να αλλάξουμε τη χώρα». Παράλληλα, επιβεβαιώνουμε και το κεντρικό προεκλογικό μας σύνθημα: «Οι Έλληνες Ενωμένοι Μπορούμε».

Η Ελλάδα έχει σε δύο μόλις χρόνια μια εντελώς διαφορετική και αναβαθμισμένη εικόνα. Η χώρα δεν είναι πλέον συνώνυμο της κρίσης, αλλά της  καλής πρακτικής στη διαχείριση τεράστιων προκλήσεων. Οι πολίτες εμπιστεύονται περισσότερο το κράτος. Ψηφιακές μεταρρυθμίσεις που συζητούνταν επί χρόνια, έγιναν πράξη σε λίγους μήνες. Επενδύσεις που είχαν βαλτώσει, ξεμπλόκαραν. Η δημόσια υγεία θωρακίστηκε. Η θεσμική τάξη αποκαταστάθηκε. Όλα τα νοικοκυριά είδαν μεγάλες φορολογικές ελαφρύνσεις. Έγιναν πολλές προσλήψεις μετά από δεκαετίες στην εκπαίδευση αλλά και στο σύστημα υγείας. Η εκτελεστική λειτουργία βρήκε τη συνταγματική της αποστολή και η δημόσια διοίκηση απαγκιστρώθηκε από τις διαταγές της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας. Τέλος, υπάρχουν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις για να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος σε επίπεδο οικονομίας, μέσα από την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης. Καταθέσαμε έγκαιρα ένα άρτιο και σωστά δομημένο πρόγραμμα, συγκεντρώνοντας τα εύσημα του συνόλου των  Ευρωπαϊκών θεσμών.

Όμως, δεν μένουμε αυτάρεσκα σε ό,τι πετύχαμε αλλά συνεχίζουμε το έργο που μας εμπιστεύθηκαν οι πολίτες. Η ΝΔ απέδειξε διαχρονικά ότι είναι η μεγάλη προοδευτική συμμαχία του «εμείς», όπου με σύνεση και ορθό λόγο, βρίσκεται διαχρονικά στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Αυτή την παρακαταθήκη αξιοποιούμε και συνεχίζουμε, ιδιαίτερα σήμερα που η παράταξή μας καλείται να οδηγήσει την Ελλάδα στη νέα εποχή, αφήνοντας πίσω οριστικά το διχασμό και τον λαϊκισμό. Το χρωστάμε στις γενιές που έρχονται. Το οφείλουμε στα παιδιά μας!

*Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία


Εκτύπωση   Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο